Perinteisesti Enkeli taivaan-virren 10. säkeistön aikana noustaan seisomaan. Kangasalan opetuspäällikkö toivoo selkeää ohjetta koulun juhliin. Enkeli taivaan-virsi on sallittu koulun joulujuhlissa. Mostphotos Kangasalan kaupungin kouluissa Enkeli taivaan - virsi laulettiin ohjeistuksen mukaan kokonaan istualtaan. Päätös tehtiin kaupungin rehtorikokouksessa. Kaupungin opetuspäällikkö Merja Lehtonen korostaa, että seisomaan nouseminen ei ole kuitenkaan kiellettyä. — Päätimme, että emme kehota ketään nousemaan, mutta yleisö saa nousta. Onhan se perinne ja esimerkiksi huoltajat ovat tottuneet nousemaan, silloin henkilökuntakin totta kai nousee, ketään emme sido penkkiin, opetuspäällikkö Merja Lehtonen kommentoi Iltalehdelle. Kangasalalla sijaitsevan Ruutanan koulun viime vuoden joulujuhlasta tehtiin kantelu, ja viranomaisen mukaan kirkossa järjestetty joulujuhla oli liian uskonnollinen. Sittemmin apulaisoikeusasiamies teki ratkaisun, jonka mukaan juhlaa ei saa järjestää kirkossa, mutta erilliset joulukirkot ja esimerkiksi Enkeli taivaan - virsi ovat sallittuja.

Hengellisiä suruvärssyjä | Värssyjä

"Tehty kärpäsestä härkänen" Tänä vuonna Kangasalan koulujen rehtorikokouksessa käytiin läpi joulujuhlien sisältöä, ja sitä, että Enkeli taivaan - virsi ja jouluevankeliumi ovat hyväksyttyjä sisältöjä. – Sen jälkeen yksi rehtoreista kysyi, miten 10. säkeistön kohdalla toimitaan. Tuli ehdotus, että jos ei virren aikana nousta seisomaan, jotta se menisi neutraalimmin. Tämä hyväksyttiin, Lehtonen kertoo. Kokouksessa oli myös esillä säkeistön poisjättäminen. —Ei nyt haluttu tehdä liian vaikeaksi, jokainen koulu voi sitten päättää laulaako vai ei. Tästä on nyt vähän kärpäsestä tehty härkänen, Lehtonen sanoo. — Tästä on puhuttu valtakunnallisesti koko vuoden ajan. Toivoisin selkeää ohjeistusta viranomaisilta, Lehtonen toteaa. Kangasalan päätöksestä uutisoi aikaisemmin Aamulehti.

Enkeli taivaan santa fe

Tietoa palvelusta Omat tiedot Pääset tarkastelemaan omia tietojasi kirjautuneena palveluun. Lukulista Kirjautuneena käyttäjänä voit lisätä juttuja lukulistalle myöhempää tarkastelua varten. Sivustohaku Voit hakea sivustolta juttuja käyttäen erilaisia hakusanoja. Avaa valikko Klikkaa valikko auki nähdäksesi lisätoimintoja. Facebook Voit seurata Suomen Kuvalehteä Facebookissa Voit jakaa juttuja Facebookissa Voit seurata jutun kirjoittajaa Facebookissa Twitter Voit seurata Suomen Kuvalehteä Twitterissä Voit jakaa juttuja Twitterissä Voit seurata jutun kirjoittajaa Twitterissä Tilaa Suomen Kuvalehden RSS-syöte Siirry linkistä RSS-syötesivulle ja paina Tilaa-nappia saadaksesi tuoreimmat otsikot nopeasti ja vaivattomasti. Sähköposti Voit jakaa juttuja sähköpostilla Voit lähettää jutun kirjoittajalle sähköpostia Jaa juttu WhatsAppissa (käytössä vain mobiililaitteilla) Voit jakaa jutun WhatsAppissa. Tämä toiminto vaatii, että mobiililaitteeseen on asennettu WhatsApp-sovellus. Muuta tekstin kokoa Voit muuttaa tekstin kokoa suuremmaksi tai pienemmäksi.

Enkeli taivaan ehkä suosituin kouluvirsi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Romaanin pääosassa on kirvesmies Iisakki Niemisen perhe, jonka vaiheiden kuvausta pidetään pitkälti omaelämäkerrallisena. Viidan alter ego on perheen poika Erkki. Tärkeässä osassa ovat myös monet naapuriperheet, kuten Mäkiset. Samalla seurataan työläiskaupunginosan ja koko teollistuvan yhteiskunnan kehitystä. Kansalaissodan tapahtumia Viita kuvaa punaisten näkökulmasta, mutta ennen kaikkea tulee selväksi sodan traagisuus ja mielettömyys. Herkimmät, joihin kuuluu Niemisten Elina-tytär, eivät sitä kestä. Lopullisesti Elina sekoaa, kun hänet määrätään siivoamaan Palokunnantalon seinustalle. "Hän ei vieläkään tietänyt, mitä hän ymmärsi, mutta jotakin hirmuista se oli. Nyt hän tuli ulos. Mihin päin? Joku viittasi: tuonne! Elina lähti sinne päin, katsoi seinustalle, katsoi ja näki. Silloin hän tiesi mitä ymmärsi – ja lakkasi ymmärtämästä. " Muun muassa Lempi Mäkinen oli juuri teloitettu. Viidan kerronta on lämmintä ja empaattista, usein ironialla höystettyä. Suureksi sankariksi nousee erityisesti Niemisen perheen äiti Joosefiina: "Pyykkipäivää, oikeastaan pyykkivuorokautta, seurasi mankeli- ja silityspäivä.

Enkeli taivaan-virsi lauletaan istualtaan Kangasalla

Karjalan kunnailta alkanut tie on kuljettu vanhuuden iltaan. Nyt päättynyt on elon tie, valkein siivin enkelit, hellästi kantain, sinut taivaan kotihin vie. Katsoi Herra ajan täyttyneen, kutsui luokseen väsyneen. Karjalan kunnailta alkanut tie, on kuljettuvanhuuden iltaan, nyt päättynyt on elon tie. Valkein siivin enkelit, Kaunis ilta saapuu ja voimat uupuu ja kaipuu kaikesta hälvenee, sen näkee Herra ja käteen tarttuu, vie kotiin matkasta väsyneen. Kaunis on kuunnella kutsua Luojan, nukkua pois kun jo uupunut on. Kiitos ja siunaus hiljainen myötä matkalle, joss' ei tuskaa, ei yötä. Kotiin uuteen valkeaan viimeinen venhe vie. Lempeään hiljaisuuteen päättyy kulkijan tie. Kuljen taivaan ihanassa metsikössä, tunnen tuulen hyväilyn poskellani, mustikan maun huulillani, sammalpeitteen pehmeyden jaloissani sekä rakkaat ihmiset vierelläni. On tullut aika levähtää, pitkä taival pohjoisen kairoilta Hämeen viljaville vainioille on saanut päätöksen. Kultakaupunkiin mun sydämeni kaipaa, siell on tuskat, murheet, taistot tauonneet.

Enkeli taivaan santa clara

Perinteisesti virttä on laulettu koulujen joulujuhlissa, mutta tästä on monissa kouluissa luovuttu [4] [5]. Lutherin virrestä on Ruotsin kirkon virsikirjassa eri käännös kuin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virsikirjassa. Virren kaikki 15 säkeistöä on käännetty suomeksi. Virsi alkaa sanoilla "Tuon teille ilosanoman" (virsi 125). Käännöksen on ruotsinkielisen tekstin pohjalta tehnyt Niilo Rauhala. [6] Epävarman perimätiedon mukaan mukaan myös virren sävelmä olisi Lutherin säveltämä. On kuitenkin mahdollista, että se on mukaelma Saksassa jo 1400-luvulla tunnetusta kansanlaulusta. Suomalaisessa virsikirjassa sävelmä on myös virressä 50, Jumalaa kiittää sieluni, joka on mukaelma Marian kiitosvirrestä. [7] Johann Sebastian Bachin Jouluoratoriossa sävelmä esiintyy koraaleissa Ach mein Herzliebes Jesulein; Schaut hin, dort liegt in finstern Stall ja Wir singen dir in deinem Heer. Seuraavassa ovat virren alkuperäiset saksankieliset sekä nykyisen virsikirjan mukaiset suomenkieliset sanat. Suomenkielisessä versiossa ei ole vastinetta alkutekstin säkeistöillä 3–6 ja 10.

  • Imax arx 20 lämpöhaalarit
  • Enkeli taivaan sanat
  • Enkeli taivaan santa maria

Sun muistosi kallis ainiaan jää kauniina mieliin loistamaan. Sun sydämes kultainen väsyi pois, mutt' hyvyytes luonamme iäti ois. Suru suunnaton sydämiimme iski kun pappi matkasi päässä kädet risti. Tuotti kaipuu suuren pahanolon, mutta lohdutti tunne läsnäolon. Sanat suuretkaan eivät sua takaisin tuo, joten päästämme sinut taivaan Isän luo. Joka hetkestä ajoilta lapsuuden ja kaikista päivistä jälkeen sen nyt kiitämme hiljaa nöyrtyen. Syksyn saapuessa, voimien loppuessa, enkelin siipi kosketti, luo Taivaan Isän johdatti. Väistyi vaivat, saapui rauha, uni kaunis ikuinen. Syvemmin ei suru voi koskettaa, kun käsi rakkaimman kädestä raukeaa. Ei syki enää sydän lämpöinen, on poissa hän, niin rakas – läheinen. Sä Herra noudat uupuneen, käsilläs kannat väsyneen, viet lepoos iäiseen. Taas valo viiltää taivaanrantaa, se päivän yöstä erottaa. On tullut aika pois se antaa, jota niin paljon rakastaa. Sen järjellä me ymmärrämme, toinen lähtee, toinen jää, vain pieni lapsi sisällämme ei tahdo sitä käsittää.

Väistyi vaivat, tuli rauha, Väsyneenä silmät suljit, siihen hiljaa nukahdit. Yli rajan silloin kuljit, rauhan rannan saavutit. Väsynyt sydän levon sai, valkeni ikuinen sunnuntai. Etusivulle

Sun, 21 Mar 2021 01:12:46 +0000